Torbjörn Peltonen
Årets företagare Torbjörn Peltonen. Foto: Stefan Lindblom

Årets företagare i Blekinge utsedd

Torbjörn Peltonen med företaget Scanbox Thermoproducts AB i Olofström korades till Årets Företagare Blekinge 2017 på fredagskvällen.

– Det är ett mycket fint familjeföretag som representerar företagsamheten och dess samhällsbyggande bidrag i Sverige. Nya arbetstillfällen och tillväxt skapas när våra företagare får rätt förutsättningar, och därför är regeringens besked om entreprenörsskatten mycket välkommet, säger Magnus N:son Engelbäck, regionchef Företagarna.

Torbjörn Peltonen kommer att representera Blekinge på den stora Årets Företagare-finalen den 13 oktober i Stockholms Stadshus.

    Motiveringen lyder:

Årets Företagare Blekinge 2017 är en innovatör i sin bransch. Företagaren har på ett förtjänstfullt sätt utvecklat och förädlat en produkt och verksamheten har nått framgång på stor marknad, både i Sverige och internationellt.
Omsättning har fördubblats på fem år, med god lönsamhet. Företaget är en viktig arbetsplats i kommunen då antalet anställda ökar.
Företagaren är en kreativ förebild, som visar och inspirerar att det går att lyckas med sitt företagande i Olofström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".