Hyran för Blekinge tingsrätts tomma lokaler i Karlshamn är över 100 000 kronor i månaden.
Hyran för Blekinge tingsrätts tomma lokaler i Karlshamn är över 100 000 kronor i månaden. Foto: Niklas Eriksson/Sveriges Radio.

Miljonbelopp tickar vidare för tomma lokaler i Karlshamn

"Ett korttidskontrakt på det sättet att det förlängs ett år"
1:05 min

De tomma lokalerna i Karlshamn har kostat skattebetalarna över 7 miljoner kronor, och notan fortsätter öka.

Sedan 2012 har tingsrättens kanslilokaler i Karlshamn stått tomma.

– Vi har inte fått några direktiv när det gäller Karlshamn, så Domstolsverket kommer låta detta att ticka på tills vidare, säger Dennis Nilsson, Senior projektledare vid Domstolsverket.

Ticka på betyder i det här fallet att domstolsverket betalar en årshyra på drygt 1.2 miljoner kronor, något som pågått sedan 2012 då lokalerna senast användes.

Inväntar direktiv
Det innebär att totalt har det statliga verket betalat drygt 7 miljoner kronor i hyra för att behålla de outnyttjade kanslilokalerna i Karlshamn.

– Får vi direktiv uppifrån partimentet med förändringar så kommer vi göra förändringar. Men tills vidare har vi kansliorten i Karlshamn och den lokalen är gjord för att vara tillgänglig, säger Dennis Nilsson.

Korttidskontrakt
Att några nya direktiv från politiskt håll skulle vara på gång som skulle förändra framtiden för tingsrättens kansli i Karlshamn är inget som Dennis Nilsson känner till.

Och hur ser det då ut med det nya kontraktet då?

– Det är ett korttidskontrakt på det sättet att det förlängs ett år i taget, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".