Sten Nordin
Nordin har tidigare varit borgarråd och och riksdagsledamot. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT.

Blekinges nye landshövding

"Jag tackade ja direkt"
4:27 min

Regeringen har utsett Sten Nordin till ny landshövding i Blekinge. Nordin säger själv att han är hedrad och ser fram emot att lära känna det vackra Blekinge.

– Jag är väldigt glad och känner mig hedrad över att som landshövdingen vara regeringens företrädare i Blekinge. Jag ser fram emot att samverka med alla aktörer i länet, från kommuner och myndigheter till näringsliv och organisationer, säger Sten Nordin i ett pressmeddelande. 

Före detta riksdagsledamot
Sten Nordin är född 1956. Han var borgarråd i Stockholms stad 1994–2006 och moderat riksdagsledamot mellan 2006 och 2008.

Åren 2008–2014 var han finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

– Det ska bli roligt att lära känna det vackra Blekinge, men också att få arbeta med hela den bredd av uppdrag som länsstyrelsen har att hantera, säger han.

Roger Fredriksson (M) kommunalråd i Ronneby tror att Sten Nordin kommer att göra ett bra jobb som landshövding.

– Jag tror han är en klok person som har bra och många kontakter på riksplanet som kan visa sig vara viktiga för Blekinge, säger Fredriksson.

Också Patrik Hansson (S) kommunalråd i Karlskrona tror att Nordin kan komma att göra ett bra jobb. En rad tunga uppdrag i kombination med många kontakter är några av fördelarna som Hansson lyfter fram.

Sten Nordin tillträder tjänsten den 1 oktober. Förordnandet sträcker sig till den 31 januari 2021.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".