Eric Gustafsson håller en kamera
1 av 2
Eric Gustafsson fick pris för filmen "Doft". Foto: Niklas Gyberg Ivarsson/Sveriges Radio
Douglas Olin
2 av 2
Douglas Olin Foto: Niklas Gyberg Ivarsson/Sveriges Radio

Karlskronabor prisades i filmtävling

"Många gör som jag gjorde"
1:25 min

Eric Gustafsson från Karlskrona fick pris för bästa film i åldersklassen över 27 år i ungdomstävlingen Tellus your story. Det var andra året i rad han vann priset.

– Det är ju kul, men det roligaste är att komma hit och få träffa alla de andra filmskaparna, säger han.

De senaste åren har börjat ge utdelning för Eric Gustafsson och hans kompisar som har ställt upp med en kortfilm varje år sedan tävlingen Tellus började.

I samband med prisutdelningen höll även den prisade dokumentärfilmaren Anna Persson ett seminarie om talangutveckling. Hon tror att den här typen av tillställningar kan göra mycket för unga filmskapare i Blekinge.

– Det kanske har med identitet att göra. Att man bor på en plats, kommer från en plats där det görs film och det kan bli en viktig sak att spegla sig i, säger hon.

En annan Karlskronabo som fick gå upp på scen då han nominerades till en andra omgången av tävlingen var Douglas Olin med filmen "klippta band" i klassen 20-26 år. Han har tidigare bott i Stockholm för att hålla på med film men har nu flyttat tillbaka till Karlskrona.

– Det är svårt att ta sig fram i en mindre stad på ett sånt här plan. Så det är grymt roligt att det satsas mer seriöst på det nu.

TellUs är en kortfilms tävling för unga filmskapare i Blekinge och Småland som arrangeras av Reaktor Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköping.

Priset delades ut under Carl International Film Festival i går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".