Flygplatsen Kastrup. Foto: David Rasmusson/Sveriges Radio.
Kastrup flygplats. Foto: David Rasmusson/Sveriges Radio.

Avspärrningarna hävs på Kastrup

Terminal 2 på Köpenhamns flygplats Kastrup spärrades av på morgonen. Polisen hänvisar till "en händelse". Strax efter klockan halv tio kom besked att avspärrningarna hävts.

Avspärrningen berode på en undersökning av specialbagage, skriver Köpenhamns flygplats på Twitter.

– Jag kan bekräfta att terminal 2 är avspärrade, saMårten Hviid på Kastrups pressavdelning på morgonen.

– Det väntar tusentals passagerare i terminalen och väntar på besked. Det blir förseningar och inställda flyg, berättade vår utsände i Köpenhamn David Rasmusson. 

En av de som stod och väntade är Lars Falkenman.

– Det här påverkar mig väldigt mycket. Jag är ortopedingenjör och verksam i Köpenhamn. Jag ska flyga upp till Århus nu och har massor med kunder, säger han.

Köpenhamnspolisen bekräftade också en pågående insats vid Kastrups terminal 2 men har inte gått in på detaljer om vad det är som har hänt. 

– Det pågår en utredning, mer kan jag inte säga. 

En bombrobot var på plats för att undersöka det misstänkta föremålet i utkanten av flygplatsplattan vid terminal 2. Polisen var också på plats med bombhundar i området.

Avspärrningsband utanför terminal 2 drogs runt ett av flygplatsens många parkeringshus, som ligger alldeles bredvid terminalbyggnaden. Poliser syns vid parkeringshusets entré och flygplatsens säkerhetspersonal har spärrat infarten, rapporterar TT:s utsände.

Avspärrningarna hävdes strax efter halv tio på förmiddagen, men händelsen kan medföra förseningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".