Tomas Kruth – Fastighetsägarna, Glenn Fridh – vinnare, Ingemar Olofsson – vinnare, samt Magnus Nordgren – Jordbruksverket.
Tomas Kruth, Fastighetsägarna, vinnarna Glenn Fridh och Ingemar Olofsson och Magnus Nordgren, Jordbruksverket. Foto: Anna Hållams

Hederspris gick till Blekingefiskare

På landsbygdskonferensen 250 möjligheter i Jönköping delades idag hederspris ut. Och det gick till fiskaren Glenn Fridh från Karlshamn.

Han vann priset för projektet "Ökat värde utan ökat uttag". Projektet går ut på att kunna ta tillvara mer av fisken som tas upp. 

Han fick priset tillsammans med Ingemar Olofsson som ansvarar för EU-projekt.

Motiveringen löd:
"Att vända en utveckling som av många ansetts vara oundviklig har varit kärnfrågan. Genom att målmedvetet satsa på en traditionell näring med nya idéer i form av affärs- och produktutveckling där kvaliteten hela tiden har funnits i centrum har lönsamhet och framtidstro ökat. Ett målinriktat tänk har funnits i hela värdekedjan från fisk till butiker/restauranger vidare till konsument. Juryn har funnit en gedigen helhetssyn och brett engagemang med lösningar som kan sporra andra verksamheter och platser."

Utmärkelsen 250 möjligheters hederspris syftar till att inspirera till nya strategier och möjligheter i krympande kommuner. Målet är att lyfta goda exempel och lyckade satsningar som fler kan ta del och lära av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".