Entrén på Sveriges television.
Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

SVT-chef lämnar företaget – anklagas för att försökt köpa sex av minderårig

"Förtroendet för mannen från SVT:s sida är helt förbrukat"
0:48 min

En chef på Sveriges Television försökte enligt Expressen köpa sex av vad han trodde var en 14-årig flicka. Nu tvingas han lämna sin tjänst på SVT.

– Vi vet vem personen är och vi är överens om att han lämnar företaget med omedelbar verkan. Efter samtalen vi haft och det som kommit fram via chattloggen som Expressen publicerat, så är förtroendet från SVT:s sida helt förbrukat. Det är omöjligt för honom att jobba kvar hos oss. Vi har polisanmält den här händelsen, säger HR och kommunikationsdirektör på SVT Sabina Rasiwala.

Enligt Expressen ska mannen i en chatt ha fått kontakt med det han trodde var en 14-årig flicka och skrivit till henne ovetande om att det var en reporter på Expressen han chattade med.

– Vi har haft samtal med personen och han har bekräftat att det är han som förekommit i chattloggen. I övrigt kan jag inte gå in på några detaljer.

– Vi ser väldigt, väldigt allvarligt på det här. Det är därför vi har valt att polisanmäla den här händelsen.

Kan du säga någonting om den här personens position inom SVT?

– Han har inte en högre chefsposition, som media angav i början av dagen. Han har inget publicistiskt ansvar.

Vad säger personen i fråga?

– Det kan jag inte gå in på.

Hur går SVT vidare nu?

– I och med polisanmälan har vi lämnat över till polisen. Vi är väldigt nöjda med att det gick att avsluta det här så pass snabbt. Det var viktigt för oss att det gick fort eftersom vi vill förhindra ryktesspridning. Vi ser väldigt allvarligt på det. För vår det är det avslutat, kommenterar SVT:s Sabina Rasiwala till Ekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".