Emil Larsson
KHK:s Emil Larsson Foto: Jens Svendsen/Sveriges Radio.
P4 BLEKINGE MÖTER KHK

Emil Larsson: Detta ska bli vår bästa säsong någonsin

"Man känner att det börjar bli mer en SHL-klubb"
5:40 min

Mer rutin och och etablerade spelare ska höja KHK i årets SHL. Centern Emil Larsson tror att lagets chanser är bättre än någonsin.

Centern Emil Larsson går nu in i sin åttonde säsong för Karlskrona HK. 29-åringen från Skövde har blivit något av en veteran i laget, en spelare som varit med under lagets resa mot och i toppligan. 

– Det har blivit lite som en familj för en, man värnar väldigt mycket om klubben och hur det ska gå, säger han. 

Inför denna säsongen av SHL upplever han att laget har rekryterat flera etablerade spelare.

– Det ser intressant ut, lite bredare trupp än tidigare. Det fylls på med mer etablerade SHL-spelare, folk som vet vad som krävs för att spela på den här nivån.

Satsar mot nya höjder
Förra året låg KHK i topp en kort stund men under våren dalade laget i tabellen. I år ska det bli annorlunda, det är åtminstone målsättningen. 

– Detta ska bli vår bästa säsong någonsin i Karlskrona Hockeyklubbs historia. Det har vi sagt. 

Vilken skillnad ser du på laget nu jämfört med för ett år sedan?

– Vi har fått in ytterligare SHL-rutin, man känner att det börjar bli mer en SHL-klubb. Tryggheten är något annat tycker jag, säger Emil Larsson.

P4 Blekinge möter KHK

I en serie porträtt får vi möta gamla och nya spelare i KHK inför kommande säsong. "Vem är slarvigast i omklädningsrummet?" "Vilka blir svenska mästare i år?". Ingen fråga är för liten eller för stor för att få svar när P4 möter KHK.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".