Sex personer står bredvid varandra, de ha alla vunnit ett pris och har därför blommor och varsin tavla i händerna.
Glada pristagare; Mats Paulsson, Tommy Kalmteg, Olga Sakova, Subhi Ali Subhi, Alfred Lundqvist och Jakob Nöjd. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Människor i framkant prisades i Ronneby

"Motiverar oss till att jobba hårt"
3:54 min

Idag delades fina utmärkelser ut i Ronneby då kommunen prisade "människor och företag i framkant".

Tre olika priser delades ut under en ceremoni på Soft center i Ronneby. 

Priset för Årets nyföretagare gick till Subhi Ali Subhi och Olga Sakova, som tillsammans driver urmakeri, smyckes- och guldbutik i centrala Ronneby.

– Det här priset betyder mycket för oss, det motiverar oss till nya framsteg och utveckling, och till att jobba hårt, säger Olga Sakova.

Vad är det som gör att ni vågar satsa när det är så många andra butiker som stänger?

– Man ska vara positiv. Vi måste göra nånting i den här staden, det kan inte bara vara så att alla stänger och så blir det ingenting kvar, säger Subhi Ali Subhi.

Pris för landsbygdsarbete
Även Mats Paulsson och Tommy Kalmteg fick pris för allt ideellt arbete de lagt ner för en levande landsbygd i de norra kommundelarna. De har bland annat varit drivande bakom landsbygdsmässan i Eringsboda.

– Det känns som att det är en uppskattning för det jobb man lägger ner och att man orkar fortsätta ett tag till, säger Tommy Kalmteg. 

Snurrande UF-företag
Dagens tredje pris gick till UF-företaget Spinner UF som tillverkat egna fidget spinners i metall med hjälp av vattenskärning.

– Jättekul, det var inget vi förväntade oss att få, säger Jakob Nöjd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".