Två grå stridsfartyg.
1 av 2
Två militära fartyg utanför Karlskrona. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Dansk och svensk flagga.
2 av 2
Foto: Johan Nilsson/TT.

Andra dödsolyckan under Northern Coasts

En dansk sjöman har avlidit under den pågående militärövningen Northern Coasts. Det är den andra dödsolyckan under övningen.

Enligt Försvarsmakten inträffade olyckan på det danska örlogsfartyget Absalon. En sjöman drabbades av en allvarlig huvudskada när huvudet ska ha klämts i en lucka. Skeppsläkaren försökte rädda personens liv men skadan var för allvarlig.

– Det är med tungt hjärta jag tvingas konstatera att en dansk kollega avlidit i en olycka ombord på sitt fartyg under övningen Northern Coasts. Vi i svenska marinen känner med de anhöriga och med vår danska motsvarighet i denna svåra stund, säger Jens Nykvist, marinchef.

Olyckan inträffade under måndagseftermiddagen nordöst om Bornholm. 

– Det här är en tragisk olycka, och mina tankar är med de sörjande, som idag har fått det värsta budskapet. Och besättningen och andra kollegor som har förlorat en kollega och vän, säger konteramiral Torben Mikkelsen, Chef för marinpersonalen till danska Ekstrabladet.

Den omkomnes anhöriga är underrättade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".