En handboll ligger på ett blått golv.
Foto: Nesvold, Jon Olav
Gustaf Halléns handbollsblogg

Hallén: Så lätt att säga att man har bråttom hem

"Det andas den vilja och engagemang som vi vill visa när vi representerar HIF Karlskrona." Gustaf Hallén är imponerad, läs dagens inlägg för att få reda på av vad!

Jävlar vad jag gillar folk som är motiverade och verkligen är beredda att lägga ner tid och energi för att saker ska bli bra eller bättre! 

Idag efter träningen så skulle jag bjuda på min obligatoriska fika efter födelsedag. Det är en sån grej man gör i HIF Karlskrona. Man tar med fika till laget på sin födelsedag eller närmsta träningen efter, annars får man betala böter till lagkassan. Medan vi sitter och har det gött tar våra två målvakter och Kalle sällskap ner till Testlabbet för att analysera Malmös utespelare. 

Blir fascinerad
Kan då inte låta bli att bli lite fascinerad, dels för att jag helst inte skulle vilja bli träffad av en boll som kommer i 100 km/h, men dels för att de själva vill göra det extrajobbet.

Det är så lätt att säga att man har bråttom hem eller att man löser det på egen hand när man kommit hem. För att det kanske är det mest bekväma. Men här på något sätt tycker jag det andas den vilja och engagemang som vi vill visa när vi representerar HIF Karlskrona. 

Ger energi
Har spelat i lag där spelare och målvakter kollar precis alla matcher som finns på motståndet men också där spelare och målvakter inte gjort det. Vad som är bäst är nog högst individuellt, men tanken av att vara kring folk som vill utvecklas ger drivkraft och energi till andra att göra likadant. Det är nog en egenskap som lätt glöms bort i en lagidrott.  

Måste investera
Hade en tränare när jag var ung, och inte så lovande som tydligt förklarade. Att idrott är inte som en Jack Vegas maskin där man stoppar in en 20-lapp och kan få ut 500. Det du stoppar in, det är vad du får ut. Så tro inte att du ska lyckas om du inte investerar för det. 

Skönt att kunna bli påmind om det ibland mellan varven, det behöver nog alla. I rätt miljö blir man det ofta. 

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".