Rättspsykiatriska kliniken i Växjö
Arkivbild. Fyra saknas från rättspsykiatriska kliniken i Växjö. Foto: Kent-Olof Nordh/TT

Fyra patienter från rättspsyk i Växjö är efterlysta

Flera personer som vårdas på en rättspsykiatrisk kliniken i Växjö har avvikit den senaste veckan, det rapporterar SVT Nyheter Småland.

Fyra patienter från Växjös rättspsykiatriska klinik är efterlysta av polis. De har försvunnit under onsdagen och torsdagen.

Två av dem vårdas inom öppenvården vilket betyder att de får komma och gå som de vill medan två av dem vårdas på sluten avdelning.

– En av dem fick permission för att besöka en kroppsläkare i en annan stad inför en operation och den andra patienten har avvikit från sin frigång som förvaltningsrätten beslutat om, säger David Wirdelöv, biträdande verksamhetschef på rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, till SVT Nyheter Småland.

Trots att personerna är efterlysta bedöms de inte vara en fara för allmänheten. En av patienterna som vårdas på den slutna avdelningen är dömd för rån och den andra för stöld.

– Nej, vi har inte riktat någon information alls gentemot allmänheten, att de ska behöva känna någon oro. Det är personer som mer eller mindre lågriskklassade, säger David Wirdelöv till SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".