Johannes Holmquist, Marcus Bernardsson, Pernilla Wierum och Malin Håkansson
Johannes Holmquist, Marcus Bernardsson, Pernilla Wierum och Malin Håkansson lovar en fullmatad kulturhöst i Sölvesborg. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Fullmatad kulturhöst i Sölvesborg

"Vi är tokstolta"
6:54 min

Kulturkarameller för de yngsta, föreläsningar om folktro om om den Sovjetiska ubåten U137 är bara några av punkterna som väntar i Sölvesborgs kommun i höst.

Kulturkaramellerna som vänder sig till de allra yngsta är åtta föreställningar som hålls på olika platser i kommunen.

Vädret på Lister
Det väntar också föreläsningar om bland annat folktro och om den grundstötta ubåten U137, men det väntar även en föreläsning om vädret på Listerlandet.

– Vi har många besökare på biblioteket som har frågor om vädret och klimatförändringar så det är anledningen till att vi håller ordnar med en sådan föreläsning i mitten av oktober, berättar bibliotekarien Marcus Bernhardsson.

Johannes Holmquist som håller i projektet "Kom låt mig visa dig" berättar att man två gånger i månaden kommer att hålla föreläsningar och föreställningar i Sölvesborgs bibliotek. 

Berättelser
Kvällar han hoppas ska bli fler då de boende i Sölvesborgsområdet själva tar initiativ till föredrag.

– Alla vet inte om att dem har något att berätta, men det vet jag att dem har, säger Johannes Holmquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".