Spelare från Asarum IF och FC Rosengård på en gräsmatta.
Asarum IF möte med FC Rosengård 2016. Foto: Elias Holgersson/Sveriges Radio.
Fotbollsbloggen

Inför mötet med FC Rosengård: "Det börjar inte räknas förrän vid tvåsiffrigt"

"Man måste titta på sekvenser man gör bra och kan lära sig av"
1:14 min

Du får öva engelskan, målen räknas inte förrän det bli tvåsiffrigt och bli inte ledsen om du blir av med bollen, det kommer hända igen. Asarum ställer än en gång upp mot FC Rosengård i svenska cupen.

Då var det dags igen. På våren har vi påsken att se framemot, på sommaren är det midsommar som gäller och på vintern firar vi jul. Vad händer på hösten då? Jo man tar sig upp till Asarums IP för att kolla på när vi möter ett av Sveriges bästa fotbollslag, FC Rosengård.

För tredje gången på fyra år välkomnar vi FC Rosengård till vårt kära Asarums IP. Vi vågar därför säga att det har blivit en kär tradition och ett trevligt sätt att fira in hösten på, lite av en årlig match.

Nytt för i år dock är att Caroline Seger har anslutit till FC Rosengård och vi vill därför personligen hälsa till henne att inte bli rädd för grodorna i duschen, de vill bara hälsa! Förra året kom inte Lotta Schelin då hon inte hade hunnit ställa om gps:n ifrån Paris till Asarum. Nu har hon dock haft ett helt år på sig att hitta rätt koordinater och vi hoppas få se henne uppe på idrottsplatsen.

Stärkt upp laget
Men hör och häpna, det är inte bara i FC Rosengård som det har hänt nya grejer, sedan vi möttes sist. Vi i Asarum har ju fått in Frida Mattsson med rutin ifrån Elitettan. Jossy förstärkte laget i vintras med sina erfarenheter ifrån Damallsvenskan och Nigerias landslag. Dessutom så har vi ju fått tillbaka vår östare Gina Toresten. Vi tror allt att bara Rosengård får höra om vår galna maffiosos återkomst ifrån öst, så blir de skraja. Framförallt har vi haft ytterligare ett år på oss att spela ihop oss och vår tro på laget är stark. Lägg därtill Tilda Agardius från Skåneland som förstår allt som Rosengård säger, och vi blir direkt ett lag att räkna med.

Det kan med andra ord bli en riktigt trevlig tillställning och vi hoppas att du sluter upp och stöttar oss och även tar tillfället i akt att se ett av Sveriges bästa fotbollslag. Vi vet dessutom att vår grymma sportgrupp fixar med en trevlig inramning och att det kommer finnas massvis med goda bakverk till försäljning. Som vanligt kommer ni även att kunna köpa er en grillad, med Jonnys så klart, i halvlek. Det handlar ju trots allt om traditioner.

Det ska bli roligt att få spela en match utanför serien och vi är taggade till tusen. Oavsett vilket lag FC Rosengård kommer till start med så vet vi att det kommer till att bli en lärorik och utmanande match. Vi kommer att få en bra grund att ta med oss in i vårt stundande kval.

13 erfarenheter från tidigare möten
I och med vår erfarenhet av att möta FC Rosengård tänkte vi att det skulle vara kul för er att läsa om vad vi har lärt oss av att möta dem.

 • Bli inte ledsen om du blir av med bollen, det kommer förmodligen hända mer än en gång.
 • Ta tillfället i akt och öva på den där snurrfinten, ingen förväntar sig att du kommer lyckas.
 • 90 minuter mot ett av Sveriges bästa lag kan tyckas kännas som en evighet, det är det också.
 • Bli inte nervös om det är mycket folk på läktaren, de är ändå inte där för att titta på dig.
 • Om du blir yr efter att ha blivit uppsnurrad, ta det lugnt, du kommer snart att snurra åt andra hållet också.
 • Deppa inte ihop om du ligger under med 5–0, det börjar ändå inte räknas förrän vid tvåsiffrigt.
 • Se det som en erfarenhet att möta FCR, du får öva på din engelska.
 • Ramla gärna mycket, då får du vila ofta.
 • Tro på dig själv och laget, för det är ändå ingen annan som gör det.
 • Gå inte över mittplan, du ska ändå snart jobba hem.
 • Bli inte för glad om ni lyckas ställa offside, det är FCR som är för snabba.
 • Skit i matchplanen, den kommer förmodligen att spricka ändå.
 • Försök peppa dig själv, det är inte du som är dålig utan FCR som är bra.

Skämt å sido. Det kommer bli en utmanande och rolig match, både för spelare och publik! Slutligen vill vi självklart välkomna er läsare till Asarums IP på onsdag den 27/9 kl 18.30.

Ta chansen och kom och titta på Rosengårds världsstjärnor och finlirande AIF. Vi vågar utlova mål från båda lagen, men i vilket mål låter vi vara osagt.

Ha det gott och ”var rädda om er och prata inte med några okända”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".