Mjällbys målskytt mot Landskrona var Mamudu Moro. Här skjuter han. Foto: Torbjörn Sunesson.
Mjällbys målskytt var Mamudu Moro. Foto: Torbjörn Sunesson.

Efter slarvfelet: skyttekungen måste lämna Mjällby

"Konsekvenserna av det här lilla felet är förödande för klubben och honom"
3:49 min

Mamudo Moro kommer inte slutföra säsongen i Mjällby. Detta efter avslag från Migrationsverket, klubben har slarvat med redovisningen.

Mjällby AIF måste nu sälja forwarden Mamudo Moro. Anledningen är ett administrativt slarvfel.

– Det är den mänskliga faktorn som felade och gjorde ett misstag, säger ordföranden Magnus Emeus.

Kring mars/april 2016 inträffade slarven med redovisningen som idag ledde till att anfallaren måste lämna. I november förra året fick Mjällby kritik från Migrationsverket för att de inte uppfyllt den ersättningen som en icke EU-spelare ska ha, 14 300 kronor i månaden, för att stanna i Sverige med ett arbetstillstånd. 

Mjällby har missat att räkna bort en förmån, Moros lägenhet, därför har summan inte blivit de 14 300 kronor som krävs. 

– Det är mänskligt att fela. Vi har överklagat besluten men nu går det inte att överklaga mer. Tyvärr är det så att Moro kommer inte kunna representera Mjällby igen.

Avslag i domstolen
De sista sex matcherna får laget klara sig utan Moro. Även om klubben har försökt betala den återstående summan så räcker inte det. I fredags blev det slutligt avslag i Övermigrationsdomstolen. 

Kontraktet med anfallaren från Ghana sträckte sig till nästa år. Nu måste han säljas. Innan helgens match mot Husqvarna har Moro levererat tolv nätkänningar och sex assist. 

– Det känns inte bra alls, vi trodde man gjorde rätt men det blev fel. Konsekvenserna av det här lilla felet i sammanhanget är förödande för klubben och honom givetvis, säger Magnus Emeus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".