En porträttbild på björn tenland nurhadi
Björn Tenland Nurhadi. Foto: Privat.

SD:s länsordförande i Blekinge: Sånt här accepteras inte

"Har ingen anledning att tvivla på hennes ord"
2:15 min

En förundersökning har inletts mot den SD-ledamot som anklagas för sexuella övergrepp mot den före detta riksdagsledamoten Hanna Wigh.

Sverigedemokraternas länsordförande i Blekinge, Björn T Nurhadi kommenterar nu händelserna.

– Givetvis är händelsen väldigt tråkig. Sånt här kan inte accepteras och ska polisanmälas direkt när det sker. Personer som gör sånt här hör inte hemma i vårt parti. 

Tvivlar inte på Jomshoff
Enligt en intervju i DN ska Hanna Wigh redan i våras berättat för partisekreterare Richard Jomshof om övergreppet, som då ska ha avfärdat händelsen. Richard Jomshof själv menar att han uppmanat henne att anmäla händelsen. 

– Jag vet inte vad som skett, men jag vet sedan tidigare att Rickard är väldigt tydlig med de här bitarna, att sånt här inte accepteras. Jag tvivlar inte på hans ord här. 

Upplever du att det finns någon form av tystnadskultur inom Sverigedemokraterna?

– Nej, jag upplever snarare att allt kommer upp till ytan och det är viktigt. Jag upplever inte heller att det finns någon machokultur. 

Tror du på de anklagelser som Hanna Wigh framfört?

– Jag har ingen anledning att tvivla på det som Hanna Wigh har berättat och tycker som sagt att det är väldigt bra att partiet tar så allvarligt på det, säger Björn T Nurhadi, länsordförande för Sverigedemokraterna i Blekinge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".