Ett barn skriver prov.  Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

Ny skola i Ronneby

På torsdagen togs beslutet av Ronneby kommunfullmäktige att Orbit Ones tidigare lokaler ska byggas om till en ny skola med plats för cirka 700 elever.

Det är det kommunägda fastighetsbolaget ABRI som får i uppdrag att investera upp till 125 miljoner kronor för om- och tillbyggnad av Orbit Ones lokaler till en ny 4-9-skola.

Skolan beräknas vara inflyttningsklar till sommaren 2019. Snäckebacksskolan byggs om enligt tidigare planer, dock påbörjas arbetet ett år senare, det vill säga nästa sommar.

– Det nya beslutet innebär en kostnadsbesparing på upp emot 150 miljoner kronor jämfört med tidigare planering utan att kompromissa med kvalitén, säger förvaltningschef Tommy Ahlquist i ett pressmeddelande.

Enligt tidigare beslut i Ronneby kommunfullmäktige behövs även två nya förskolor i Ronneby och Kallinge.

Planerna för förskolan i Kallinge är oförändrade sedan tidigare men istället för att bygga en helt ny förskola i Risatorp kommer Skogsgårdsskolan att byggas om till förskola med 10-12 avdelningar.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".