Karlskrona - HV
Karlskrona föll hemma mot HV71. Foto: Mikael Fritzon/TT

Förlust för KHK efter jämn match

Henrik Lundberg: Vi kan vara stolta trots förlusten
1:56 min

Karlskrona fick inte hål på HV71:s målvakt. Matchen slutade 0-1.

När matchen startade hade HV71 aldrig tappat poäng i Karlskrona och man visade i början att man inte tänkt sig att göra det den här gången heller.

Efter några inledande minuter av stark HV-press gjorde Karlskrona en uppryckning och förvandlade matchen till en jämn och oviss batalj fylld av fart och en hel del känslor.

Målen lyste länge med sin frånvaro. Såväl Henrik Lundberg i Karlskronas mål som kollegan Linus Söderström i HV-kassen fick utmärkt hjälp av sina respektive utespelare som såg till att målvakterna hade en bra arbetsmiljö med fri sikt och skott av lagom svårighetsgrad.

Thörnberg målskytt
Med endast 11 sekunder kvar av den andra perioden kom första målet. Rutinerade Martin Thörnberg höll sig framme och gav sitt HV71 en glädjefylld andra paus.

Senast lagen möttes vände Karlskrona underläge till ledning. Den gången stod lagkaptenen Morten Madsen för båda målen. Men den här kvällen hade såväl Madsen som hans lagkamrater en tuff uppgift i att försöka komma fram till lägen att hota. Laget jobbade hårt men HV-försvaret var vattentätt.

Mot slutet av matchen lyckades ändå Karlskrona skapa några riktigt vassa chanser. Men som sagt, Linus Söderström stod där i målet. Lugn och trygg tog han hand om allt som kom emot honom. Han höll nollan i Luleå senast och han höll nollan i Karlskrona den här kvällen.

Publiken tillbaka
Segern betyder åtta av nio poäng inspelade på de tre senaste matcherna för HV71 och den betyder fortsatt förstaplats i en mycket haltande tabell.

Karlskrona kan glädja sig åt att publiken hittade tillbaka till arenan den här kvällen. 4 183 åskådare var drygt 1 100 fler än den svaga siffran vid segermatchen mot Linköping två dagar tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".