Världens barn-galan - Zara Larsson och Carola
Zara Larsson och Carola kommer till Världens barn-galan. Foto: TT
Världens barn

Carola och Zara Larsson – artisterna på Världens barn-galan

Zara Larsson, Carola, Mando Diao och Oskar Linnros är några av artisterna som uppträder när Världens barn-galan firar 20-årsjubileum på fredag.

Den direktsända galan på SVT leds av Kattis Ahlström, Lasse Kronér, Doreen Månsson, Rickard Olsson och Farah Abadi. Till sin hjälp har de Alexander Hermansson som barnens superhjälte och Daniel Nannskog som insamlingsgeneral.

– Det känns roligt och lite overkligt att det är 20 år sedan jag ledde den första Världens Barn-galan! Den ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Dels då våra tittare visar sådant enormt engagemang och givmildhet, vilket är avgörande för att organisationerna ska kunna göra skillnad för alla de barn som lever under extremt orättvisa förhållanden. Men också för att Världens barn-galan hittat en fin ton där vi inte blir "vi och dem" utan snarare bygger broar, säger Kattis Ahlström i ett pressmeddelande.

Riksinsamlingen Världens barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".