Pierre Thorsson och Kalle Lång.
Pierre Thorsson och Kalle Lång. Foto: Matilda Ljungkvist/Sveriges Radio.

Välmeriterat nyförvärv i HIF Karlskrona

"Jag lyfte stenen själv"
1:56 min

Med 237 landskamper i bagaget värvas Pierre Thorsson till HIF Karlskrona som assisterande tränare.

Kalle Lång får sällskap i ledarstaben av Pierre Thorsson. Thorsson blir assisterande tränare i HIF Karlskrona. 

Pierre Thorsson har en gedigen karriär bakom sig. Som en av "Bengan-boys" kom han att spela 237 A-landskamper mellan 1988 och 2000, och gjorde smmanlagt 557 landslagsmål.

Meritlistan talar för sig själv
Tre OS-silver från 1992, 1996 och 2000. Två VM-guld, ett silver och två brons. Samt ytterligare tre guld från EM 1994, 1998, 2000.

Han har också tidigare varit tränare för Hästö IF fram till 2008. Frågan om att gå in som tränare kom från Thorsson själv. 

– Jag råkade nämna att jag tyckte att Kalle behöver hjälp på bänken och fick sedan frågan nästan direkt efter om jag var villig att gå in själv och hjälpa till.

– Fyra ögon ser mer än två, vi kan stötta varandra och hjälpas åt.

Gedigen kunskap
Karl-Johan Lång klev in som huvudtränare i mars efter att förra tränaren Ulf Schefvert fick lämna posten efter tretton raka förluster. Men att han skulle stå ensam i tränarrollen var aldrig tanken. 

– Att ha en assisterande tränare har varit både min och föreningens önskan sedan i maj och det känns bra att vi har någon som har så gedigen kunskap och som kan gå in direkt, säger huvudtränare Karl-Johan Lång. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".