Två unga pojkar sitter i en radiostudio.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson/Sveriges Radio

Af Chapmansgymnasiet prisade för spanskt samarbete

"Deras torg var mer som en samlingsplats"
2:31 min

Skillnaden mellan torget i Karlskrona och torget i en förort till Barcelona var utgångspunkten i arbetet som nu ger de inblandade eleverna 100 000 kronor i resecheckar.

Eleverna på Af Chapmansgymnasiet har deltagit i Europeiska kommissionens internationella projekt eTwinning och där vunnit pris för ett arbete man gjort tillsammans med en skola i Spanien.

Arbetet handlade om vad som händer på torget i Karlskrona och torget i Sant Cugat utanför Barcelona där den andra skolan ligger.

 – Vi beskrev vad som händer på vårt torg, lite aktiviteter och marknader och sådär. Deras torg var mer som en samlingsplats där man umgicks efter skolan, säger Carl Lindgren, elev på Af Chapmansgymnasiet.

Skillnaderna mellan de två städernas torg har de dokumenterat med hjälp av bland annat intervjuer och sedan presenterat resultatet med text och rörlig bild. Och arbetet belönades alltså med 100 000 kronor i resecheckar.

– Jag tror att vi kommer att använda pengarna till fler resor dit, säger Alexander Christensson, som också är elev på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".