Eric Strömbäck, Jonas Koskinen, Hoel Chaigne, Dekan Aco, Johanna Persson och Viktor Rehn är laget som ska hjälpa KHK att locka mer publik till matcherna.
Eric Strömbäck, Jonas Koskinen, Hoel Chaigne, Dekan Aco, Johanna Persson och Viktor Rehn är laget som ska hjälpa KHK att locka mer publik till matcherna. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

BTH-studenter hjälper KHK

"Hitta ett koncept eller upplevelse som gör att folk vill gå dit"
2:01 min

Sex studenter från Blekinge tekniska högskola hjälper nu Karlskrona HK att ta reda på tendenser hos besökare. För att få reda på hur man ska locka fler besökare till matcher.

I samarbete med KHK så tittar studenterna på hur man kan förbättra upplevelsen på NKT-Arena.

– Mycket handlar om att observera och intervjua dem som går på matcherna, och själva uppleva det, så intervjuer och frågeformulär, säger Johanna Persson. 

600 svar på några dagar
En annan del i undersökningen är en digital enkät som har cirkulerat på sociala medier de senaste dagarna.

– Vi har ställt geografiska frågor och lite mer specifika som vad man gillar med att gå på hockey i Karlskrona, säger Viktor Rehn.

På bara några dagar har 600 personer svarat på enkäten. Ett gensvar som gjort att studenterna fått stänga enkäten. 

– Det är absolut mer än vi förväntat oss.   

Stämningen framhålls som bra
Nu ska frågeformulären sammanställas och intervjuerna analyseras. Men redan nu märker studenterna att det är många män som svarar. Det påtalas är en fin stämning på arenan. 

Några negativa kommentar är långa väntetider vid kiosker och att den nya arenan "inte känns riktigt färdig". 

– Tanken är att sen att vet vi vad det största problemet är och kan hitta ett koncept eller upplevelse som gör att folk vill gå dit, säger Johanna Persson. 

Senare ska resultatet ge KHK verktyg att göra något åt problemen med få besökare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".