Vem får Nobelpriset i litteratur 2017?
Vem får Nobelpriset i litteratur 2017?
NOBELPRISET I LITTERATUR

Nobelnedräkningen har börjat

Vem, varifrån, varför? Klockan 13 idag avslöjar Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius årets Nobelpristagare i litteratur.

Följ Ekots direktrapportering från och med kl 12.45 

För ett år sedan togs beskedet om att Bob Dylan utsetts till Nobelpristagare i litteratur emot med blandade känslor. Ett modigt val och en nödvändig utvidgning av litteraturbegreppet, ansåg vissa. En urholkning av prisets betydelse, ansåg andra.

Vem som tilldelas årets Nobelpris i litteratur återstår att se och avslöjas i vanlig ordning av Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius i Börshuset i Stockholm idag klockan 13.

Bland årets toppkandidater finns enligt vadslagningslistorna den kenyanske författaren Ngugi Wa Thiong'o, japanske Haruki Murakami och Yan Lianke från Kina.

Ekot direktrapporterar och P1 Kultur sänder live med Måns Hirschfeldt i studion och Roger Wilson på plats i Börshuset från och med klockan 12.58. Sara Danius, en serie kulturkritiker och de två skådespelarna Hannes Meidahl och Therese Brunnander medverkar under sändningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".