Presskonferens
1 av 3
Polisen i Köpenhamn har hittat fler kvarlevor efter den svenska journalisten Kim Wall. Foto: Johan Nilsson/TT
journalister
2 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT
Ubåt undersöks av polis.
3 av 3
Polisen undersöker Peter Madsens ubåt. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen har gjort flera fynd i sökandet efter Kim Wall

Köpenhamnspolisens Jens Møller: Får se om Madsen vill förklara något
0:08 min

Polisen i Köpenhamn har hittat fler kvarlevor efter den svenska journalisten Kim Wall som man misstänker mördades av ubåtsbyggaren Peter Madsen i början av augusti.

Efter flera dyk i området bekräftar polisen att flera kroppsdelar och kläder hittats som tillhör den dödade Kim Wall, säger Jens Møller, vice polisinspektör vid Köpenhamnspolisen, på presskonferensen på polishusets gård i Köpenhamn.

I en av de påsar som hittades låg även en kniv.

De svenska likhundar som bistått poliserna har enligt Jens Møller bidragit till det som han beskriver som ett genombrott. Han säger också att den förklaring som Peter Madsen gett av hur Kim Wall dog inte stämmer med skadorna på de kroppsdelar som nu hittats. Polisen har dock ännu inte kunnat fastställa dödsorsaken.

Den mordmisstänkte Peter Madsen har inte uttalat sig om de senaste fynden, säger Jens Møller.

Kim Wall gick ombord med ubåtsbyggaren Peter Madsen på ubåten UC3 Nautilus torsdagen den 10 augusti. Hon anmäldes saknad natten till den 11 augusti och tidigt samma morgon började sökandet efter ubåten.

På förmiddagen siktades ubåten och Madsen meddelade via radio att han var på väg till hamn. En timme senare sjunker plötsligt ubåten och Peter Madsen räddas av en privatbåt, men Kim Wall återfinns inte.

Hennes torso hittades vid Amagers sydkust den 21 augusti. Sedan dess har dykningar pågått för att hitta fler kvarlevor.

Peder Madsen är häktad misstänkt för mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".