Glada miner i Asarums spelarbuss.
I spelarbussen hem från gårdagens vinst var det glada miner, här syns sittande från väster Tilda Agardius, Gina Toresten, Hanna Andersson och liggande Emma Modahl. Foto: Privat.

Övertygande vinst för Asarum i kvalet till elitettan

"Trots att vi kom i underläge kom vi igen och vann"
1:51 min

Asarum IF fick en drömstart i kvalet till elitettan och vann på bortaplan mot Jitex med 1-3.

– Vi är jättestolta över att göra en så bra prestation i första matchen av två och har skaffat oss ett bra utgångsläge, men det krävs en nya bra prestation nästa helg, säger Asarums tränare Stefan Ekstrand. 

Han konstaterar att laget satte ett bra försvarsspel.  Stefan Ekstrand säger också att han och spelarna hade läst på läxan och var förberedda på Jitex spel och dessutom menar han att Asarum gör en stark idrottspsykologisk prestation när laget kommer igen efter att man först hamnar i underläge. 

Det lag som får sammanlagt bästa resultat på två matcher får spela i elitettan nästa säsong och efter första matchen leder alltså Asarum över Jitex med 3-1.

På lördag är det dags för den andra kvalmatchen när Jitex kommer till Asarum. 

– Vi siktar på en ny seger, säger Stefan Ekstrand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".