Karlskronas nr 23 Lars Möller Madsen 6-mål i kvällens match.
1 av 2
Karlskronas nr 23 Lars Möller Madsen gjorde sex mål i kvällens match mot Aranäs. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges Radio
Gustaf Hallén
2 av 2
Gustaf Hallén i HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson

Storseger för Karlskrona i mötet med Aranäs

"Vi kommer in som ett krigande gäng"
2:01 min

I Handbollsligan körde HIF Karlskrona över hemmalaget HK Aranäs med hela 34-23.

Det stod 17-13 i paus för gästerna Karlskrona inför 917 personer i Aranäshallen i Kungsbacka.

Det var två lag i Handbollsligans bottenskikt som möttes i Aranäshallen i Kungsbacka ikväll. Genom slutsiffrorna 34-23 tog HIF Karlskrona revansch för senaste mötet med Aranäs som slutade 32-26 för Aranäs. 

Revansch
Jakob Nygren gjorde nio mål och han var mycket nöjd efter matchen.

– Vi var väldigt revanschsugna efter förra förlusten hemma och vi kommer in som ett krigande gäng och får en jäkligt skön start i första halvlek och sedan kör vi bara vidare på vår matchplan som som funkade fullt ut i kväll, säger han.

Blogg
Och Gustaf Hallén i HIF skrev i sin senaste blogg på vår hemsida inför mötet om en eventuell vinst "Det skulle nästan innebära att vi slipper snacket om ångestmatcher ett tag framöver, det vore rätt skönt och jag tror det ger alla kring HIF Karlskrona lite arbetsro igen."

HIF Karlskronas målvakt Vladan Abramovic täckte bra i målet.

– Vi fick en tuff inledning på säsongen med tre bortamatcher och förlust mot Aranäs men nu är vi med i matchen igen, säger han.

Fyra poäng
HIF Karlskrona låg före dagens match på tolfte plats med två poäng. Det var i torsdags som laget lyckades ta sina två första poäng som nu alltså adderats med ytterligare två.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".