Åsa och Linnea Alm sitter tätt ihop i studion.
Linnea tillsammans med mamma Åsa i studion. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio.

Hennes barndom på ett sommarland blir tv

"Filmaren My växte också upp där och kände igen sig"
0:39 min

På fredag har programmet Linneas sommarland premiär.

Där visar sjuåriga Linnea upp sin något annorlunda tillvaro och berättar hur det är att växa upp på ett sommarland. Hennes föräldrar äger nämligen Barnens gård i Karlskrona.

– Det bästa med att växa upp på ett sommarland är att hoppa studsmatta och bada i poolen. Småkaninerna är gulliga också. Det var roligt och lite pirrigt att se sig själv på tv, berättar Linnea som varit i Stockholm för att få se några avsnitt i förväg.  

Det blir tio avsnitt med premiär på fredag. Linneas mamma Åsa Alm berättar hur det kom sig att just Linneas liv blev föremål för den här serien. 

– Det finns en duktig ung filmare som heter My Sandström, vars föräldrar startade Barnens gård när hon var liten. När hon träffade Linnea förra sommaren såg hon en historia som hon kände igen sig väldigt mycket i och ville berätta den, förklarar Åsa Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".