Tränare Conny Olausson och lagkapten Jeanette Langsager
Tränare Conny Olausson och lagkapten Jeanette Langsager Foto: Daniel Kjellander

KHK:s damlag siktar mot högsta serien: Ser jättebra ut

"Vi måste göra jobbet"
1:23 min

På söndag spelar Karlskrona Hockeyklubbs damlag första hemmamatchen för säsongen. En säsong som kan leda till att laget tar steget till SDHL.

Motståndet på söndag kommer från Danmark. Det handlar om Hvidovre som fått en plats i den svenska division 1-serien.

– De vill utveckla sig genom att spela i Sverige. Det finns få lag i Danmark. Jag tycker det är bra och utvecklande med fler bra motståndare, säger tränare Conny Olausson.

Lämnade för att hjälpa
KHK har gjort flera värvningar för att förstärka laget. Bland annat handlar det om den danska landslagsspelaren Jeanette Langsager som återvänder till Karlskrona efter att ha spelat i SDHL i både Brynäs och Leksand.

– Jag ville testa att spela i högsta serien och ta med kunskapen tillbaka hit och hjälpa laget framåt. Det var planen redan från början, säger Jeanette Langsager.

"Kan inte vänta"
Denna säsongen kan mycket väl vara den som leder till att Karlskrona HK har både ett herr- och damlag i högsta serierna nästa säsong. 

– Det är målet att vara där inom tre år och vi kan inte vänta till tredje året. Händer det nu så händer det nu, säger tränare Conny Olausson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".