Explosionsartad brand i Ronneby.
1 av 2
Foto: Niklas Eriksson/Sveriges Radio
POlishund
2 av 2
Foto: Mattias Nilsson/Sveriges Radio

Polishundar har säkrat spår efter branden i Ronneby

"Vi letar efter dem just nu"
1:23 min

Sökningarna med hundpatrull har burit frukt enligt Kurt-Erik Gunnarsson, inre befäl vid polisen. Nu väntar man på att lägenheten ska svalna så att man kan undersöka den närmre.

Det var vid 12:30 under måndagen som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Lindblomsvägen i Ronneby. Boende i området hade hört en smäll och det kom rök från ett fönster.

Ronny Olsson var räddningsledare på plats.

– Någon eller några hade lagt kuddar, sängar och kläder och sedan tänt på, säger han.

Ruta sprängdes
Det som uppfattades som en explosion handlade troligtvis om en fönsterruta som krossats med anledning av det övertryck som bildats i rummet. 

Branden släcktes ner och ingen ska ha kommit till skada. Polisen har nu spärrat av platsen för en teknisk undersökning och väntar på att brottsplatsen ska svalna.

Misstänkt brott
Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar ärendet som mordbrand. 

Vittnen på platsen såg män springa från platsen och polisen letade under eftermiddagen med hundpatrull efter misstänkta.

Enligt Kurt-Erik Gunnarsson, inre befäl, har man lyckats säkra vissa spår. Han berättar däremot inte vad det handlar om utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".