Gustaf Hallén
Foto: Claudio Bresciani/TT
Gustaf Halléns handbollsblogg

Hallén: Viktigt att inte slappna av

"Mycket trevligt utgångsläge men fortfarande kritiskt inför morgondagens match mot Helsingborg." Gustaf Hallén bloggar om en unik situation i HIF Karlskrona.

Tre raka utan förlust är inte vardag om man spelat i HIF Karlskrona de senaste åren. Så känslan just nu är riktigt bra, men man kan inte slappna av riktigt än. Imorgon möter vi återigen konkurrenten Helsingborg. 

Det gäller verkligen att vinna rätt matcher, sedan skrälla igenom att ta poäng mot lag förväntat att ligga över oss. Helsingborg blir ju då en sådan match vi bara måste vinna.

Dels för att hålla dem bakom oss, de står på noll och vi fem poäng. Skulle va väldigt skönt att inte va indragen i den absoluta bottenstriden. Men dels också för att om vi ska kunna utmana uppåt så blir det liksom plus, minus noll om vi tar skalper mot topp lag men förlorar mot bottenlag. Vi stänger liksom aldrig avståndet bakåt då om de tillåts ta poäng av oss.

Dessutom ska vi va väldigt försiktiga med att sväva iväg, vi har vunnit mot två lag som vi sedan länge vetat kommit va i botten tillsammans med oss. Och är det någon match Helsingborg kommer se sin chans i är det nog denna.

Bonuspoängen mot Ystad va fantastisk, men för fyra matcher sedan vart vi utspelade på hemmaplan av Aranäs. Då såg det inte lika ljust ut, slipper gärna hamna där igen. Så det är med ett gott självförtroende vi åker till match, men väl medvetna om hur snabbt det kan svänga i idrott!

Hade! 

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista