Parkeringsskyltar på rad
Från den 1 november gäller nya parkeringsbestämmelser i Karlskrona. Foto: Niklas Sobieski/Sveriges Radio

Nya parkeringsregler på Trossö

1:54 min

Från och med den 1 november börjar nya parkeringsregler gälla i Karlskrona.

"Rätt bil på rätt plats", det är målet med de nya reglerna, säger Karl-Johan Svärd som är gatu- och parkchef på Karlskrona Kommun. Genom att fler bilar använder privata platser kan besökare utnyttja de allmänna platserna på Trossö.

Från och med idag kan boende på Trossö och Björkholmen ansöka om tillstånd för boendeparkering, ett alternativ till Trossökortet. Tillståndet gäller i tolv månader och kostar 150kr i månaden.

 

Det här är det nya parkeringssystemet:

 • Parkeringsavgift införs på Björkholmen
  Björkholmen ingår nu i grön zon

 • Priset för Trossökortet höjs till 300 kronor i månaden
  Priset gäller kort köpta efter den 31 oktober.

 • Trossökortet kommer inte vara bundet till en enskild bil
  I den nya versionen av appen ”Parkera i Karlskrona”, som lanseras den 27 oktober, går det att flytta Trossökortet mellan bilar.

 • Boendeparkering införs på Trossö och Björkholmen
  Boendeparkering är ett alternativ till Trossökortet för de som bor på Trossö eller Björkholmen. Det kostar 150 kronor i månaden och gäller endast i din egen boendezon. Zonerna är döpta efter väderstrecken: NV, SV, NÖ eller SÖ. Vilken boendezon du tillhör beror på var du är folkbokförd. Parkering sker i mån av plats och tillståndet gäller inte i röd zon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista