Allt pekar på kvalspel för Mjällby till superettan

I regnet tog Mjällby emot Ängelholm hemma och hemmalaget vann matchen övertygande med 2-0. Sedan Utsikten spelade 1-1 mot Rosengård talar mycket för att det nu blir kvalspel till superettan för Mjällbys del.

Det var länge mållöst i matchen mellan Mjällby och Ängelholm, men efter 53 minuter satte Mjällby sitt första mål. Det var Joel Nilsson som efter en hörna satte bollen rakt i krysset. Sedan dröjde det ända till den 89:e spelminuten innan Mjällby gjorde sitt andra mål. Det var 19-årige Axel Andersson som satte det målet strax efter att han blivit inbytt.

Ser bra ut för Mjällby
Mjällbys vinst och Utsiktens 1-1 mot Rosengård gör nu att Mjällby just nu ligger på kvalplats i tabellen. När det nu återstår två omgångar skiljer det 6 poäng mellan Mjällby och Utsikten. 

Finns en liten liten chans för Utsikten
Det innebär att det finns en teoretisk chans att Utsikten tar in 22 måls bättre målskillnad för att komma ikapp Mjällby och att Utsikten vinner båda matcherna och Mjällby förlorar. Men allt talar för att Mjällby kommer att spela kval till superettan.

Joel Nilsson fick frågan om han kommer att ladda annorlunda om det blir kvalspel. 

– Nej, jag är alltid taggad, så uppladdningen blir precis som vilken match som helst. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista