Joel Nilsson, Mjällby AIF, rundar en Landskronaspelare. Foto: Torbjörn Sunesson.
Joel Nilsson i mötet med Landskrona. Foto: Torbjörn Sunesson.

Mjällbys Joel Nilsson: Det är roligare nu

0:54 min

I praktiken är Mjällby AIF klara för att kvala mot superettan med två matcher kvar av säsongen. Fast laget vill inte ta ut något i förskott.

Efter att Mjällby vunnit gårdagens hemmamatch i division 1 mot Ängelholm med 2-0 är det i praktiken klart att det blir kval upp mot superettan.

"Som vanlig seger"
I teorin kan fortfarande Utsikten gå om, men då krävs två förluster av Mjällby, två vinster av Utsikten och att Utsikten tar in hela 22 måls målskillnad. Med de förutsättningarna är det lätt att tro att det firades rejält i omklädningsrummet efter matchen. 

– Det var som efter en vanlig seger. Inget är hundra procent klart än så vi kan inte ta ut något i förskott, säger Joel Nilsson som satte ett mål i krysset igår.

Tror du på allvar att Utsikten kan ta in 22 mål?

– Nej, det är mycket mål som ska göras men allt kan hända, säger Joel Nilsson och skrattar.

"Roligare och roligare"
De senaste säsongerna har det varit lite av en kamp att stoppa fallet ner genom serierna för Mjällby men i år har allt pekat uppåt. 

– Det är stor skillnad på att spela i Mjällby denna säsongen. Vi har vunnit många matcher och det blir roligare och roligare. Det är roligt varje träning och alla har bra självförtroende, säger Joel Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista