Sylvia Asklöf Fortell
Sylvia Asklöf Fortell börjar om ett par månader på BTH. Foto: Lena König/Sveriges Radio

Slutar som politisk chefredaktör – har fått mycket skinn på näsan

1:44 min

Sylvia Asklöf Fortell slutar efter tio år som politisk chefredaktör på Blekinge Läns Tidning och berättar om när hon blivit nedskälld.

Hon började för 15 år sedan på Barometerns ledarsida och har varit i Blekinge det senaste decenniet. Och det var tufft i början, berättar hon.

Det var ganska skräckinjagande. Jag upptäckte snabbt vilket genomslag en lokal ledarsida har.

Om ett par månader lämnar Sylvia Asklöf Fortell jobbet som ledarskribent för att börja på kommunikationsenheten på Blekinge tekniska högskola, BTH. Och hon är övertygad om att det blir spännande och kommer inte att sakna arbetet som ledarskribent under det valår som väntar.

Men hon tycker att det varit fantastiska år på tidningen trots att hon också har också blivit nedskälld.

Vilken sida har fått mest skäll?

– Det var en text helt nyligen i samband med att det kommit fram om sexuella övergrepp på festivaler i Stockholm. Då skrev jag att jag själv varit utsatt när jag gick på högstadiet. Det fick jag mycket skit för. Det var många som skrev in att du ljuger och det förekommer inte i svenska klasser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista