Thomas Johansson, kommunikationschef i Karlskrona kommun, sitter i en hög lila soffa i kommunhuset. Ungefär halva överkroppen syns.
Kommunens kommunikationschef Thomas Johansson Foto: Sara Kring/Sveriges Radio.

Krismöte på kommunen efter uppgifter om sexuella trakasserier

3:05 min

Som en följd av #metoo-uppropet har det kommit fram nya uppgifter om sexuella trakasserier på en av Karlskrona kommuns förvaltningar.

Uppgifterna gjorde att kommunens krisledningsstab har haft krismöte under  tisdagseftermiddagen och enligt kommunens kommunikationschef Thomas Johansson handlar det om händelser som ligger ett par  år tillbaka i tiden. 

Fokus har idag varit att få kontakt med dem som är inblandade och se till att de har stöd. 

Thomas Johansson berättar också kommunen nu börjat arbetet med att reda ut vad som hänt. 

Fler kan vara drabbade
Han vet inte hur många som drabbats av de sexuella trakasserierna, men säger att det det finns uppgifter på att det handlar om en eller två personer. 

Det är inget nytt fall av sexuella trakasserierna som kommit till kommunens kännedom, utan det är enligt Thomas Johansson nya uppgifter i ett gammalt fall där kommunen vidtog olika åtgärder för ett par år sedan. 

Satt in stora resurser
En av orsakerna som gör att nya uppgifter nu kommer fram i det här gamla fallet är enligt Thomas Johansson #metoo-uppropet. 

Vi ser allvarligt på sexuella trakasserier och det är därför vi har satt in stora resurser. 

Thomas Johansson säger att man nu i lugn och ro kan ta reda på vad som hänt och sedan ska se om kommunen måste vidta några ytterligare åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista