Stefan Kivioja fiskar i Mörrumsån. Foto: Daniel Svensson/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Daniel Svensson/Sveriges Radio.
Två män står på en altan. Det är höstiga träd bakom.
2 av 2
Per-Arne Olsson, VD för Eriksbergs Vilt & Natur, och Mattias Holmqvist på Mörrums Kronolaxfiske. Foto: Niklas Gyberg Ivarsson/Sveriges Radio

Blekinge ska bli ett av världens bästa fiskeresmål

1:33 min

Sportfisket är ännu en outnyttjad industri i Sverige enligt Jordbruksverket. Nu vill flera storföretag i Blekinge ändra på det och marknadsföra länet som ett av världens bästa fiskeresmål.

Visit Blekinge, Mörrums Kronolaxfiske och Eriksbergs Vilt & Natur går nu samman för att marknadsföra Blekinges fiskevatten som ett av världens bästa. Och man hoppas att fler hänger på tåget.

Blekinge har otroliga förutsättningar.

Mattias Holmqvist på Mörrums Kronolaxfiske har märkt av en ökad efterfrågan på sportfisket, som han menar ligger i länets DNA.

– Blekinge har otroliga förutsättningar att verkligen utnyttja detta, säger han.

Har precis börjat
Projektet är precis i uppstartsfasen och nu ska man bjuda in fler lokala aktörer och även se till att myndigheterna går med på den samverkan som kommer att krävas.

Det kommer skvätta på alla.

Per-Arne Olsson, VD för Eriksbergs Vilt & Natur, tror att hela länets näringsliv kommer att gagnas om man lyckas.

– Alla aktörer i Blekinge kommer ha nytta av detta, det kommer skvätta på alla. Sen är det ju såklart upp till var och en att hänga på. De som inte vill synas de får ju stå för sitt kast, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista