Elinor Månsson och Maja Ericsson från  Asarums IF framför en P4 Blekinge-logga.
1 av 3
Många har läst fotbollsbloggen här hos oss på P4 Blekinge. Foto: Privat.
Fotbollsspelare med guldhattar som hoppar upp och ner.
2 av 3
Det har varit en säsong full av jubel. Foto: Privat.
Maja Ericsson och Ellinor Månsson från Asarums IF står med en fotboll mellan sig.
3 av 3
Maja Ericsson och Ellinor Månsson är såklart nöjda med säsongen, en säsong då de också debuterade som bloggare hos oss på P4 Blekinge! Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Fotbollsbloggen

Fotbollsbloggarna summerar succésäsongen

Efter en intensiv och minst sagt framgångsrik säsong går våra fotbollsbloggare nu på välförtjänt vila.

Hej allihopa!

Nu var det ett tag sedan vi hördes, det har faktiskt inte hänt så mycket sedan sist mer än att vi haft några roliga träningar och vi har fortsatt njutit av att det blir spel i Elitettan 2018.

Den enda cykelträningen som blir av ska vara den till godisaffären

I torsdags under ‘’Oktobernatta’’ blev vi även fint hyllade i Asarum av våra trogna fans, vilket var väldigt roligt 😉 Nu går vi på välförtjänt vila i tre veckor (de tre bästa veckorna på hela året ihop med sommaruppehållet), vissa ska ut och resa för att se världen medan andra säkert kommer ta tillfället i akt och ligga på soffan några extra kvällar.

Litar på alla
Självklart litar vi på att alla kommer att sköta uppehållsträningen, det vill säga, den enda cykelträningen som blir av ska vara den till godisaffären, äta extra mycket choklad, bara springa om det är två minuter tills pizzerian stänger och definitivt tacka ja, när någon erbjuder fika. De enda sit-upsen som får göras är de som krävs för att ta sig ur sängen för att fylla på chipsskålen till filmmyset.

Vi gjorde även två bra matcher mot Rosengård och Vittsjö som tillhör några av Sveriges och Europas bästa lag.

Denna säsong har varit helt fantastisk med seriesegrar i division 1, division 3 samt F16, guld i Svensk Fastighetsförmedling Cup och inte minst vinst i kvalet mot Jitex med sammanlagt 5-2.

Många skratt och skämt
Vi gjorde även två bra matcher mot Rosengård och Vittsjö som tillhör några av Sveriges och Europas bästa lag. Det har bjudits på många skratt och goa skämt där truppen hela tiden har fortsatt att stärka sammanhållningen. I och med våra fina resultat så har vi fått några goda segertårtor vilket alla gottegrisar i laget har uppskattat.

Pranksen i laget har fortsatt. Östarna har gjort en egen flagga och logga som de sätter lite varstans. Stekens bil har blivit ett favoritföremål. Efter en träning när han kom ut till bilen och precis börjat köra iväg, hörde han hur det skramlade ifrån bilen.

Det var inte avgasröret som man kan tro hade gått i sönder, utan östarna som satt fast en massa burkar, med östs logga på, under bilen.

Det var inte avgasröret som man kan tro hade gått i sönder, utan östarna som satt fast en massa burkar, med östs logga på, under bilen. Vi bjuder på en film från när Steken letade efter felet på sin bil..Varifrån de får alla sina idéer kan man undra men vi gillar deras påhitt ;) Vi skulle vilja säga att öst går in till uppehållet med en liten ledning mot väst och vi väntar spänt på vad för roligheter som kommer hända när vi drar igång försäsongen! 

Lärde oss en himla massa
Av matcherna mot Rosengård (1-6) och Vittsjö (0-4) lärde vi oss en himla massa. Inför matchen mot Rosengård gjorde vi ett inlägg om våra tidigare erfarenheter. Vi fick självklart några nya erfarenheter med oss, efter vårt senaste möte och nu med lite distans från matchen (okej vi ska erkänna, vi har haft annat bloggmaterial att bjuda på så detta har fått vänta lite) så har vi samlat ihop några till er här.

  • Det är bra att göra två mål mot Rosengård, även om bara det ena är i rätt mål.
  • 90 minuter känns lika långt oavsett hur många gånger du trillar och försöker vila.
  • Om man gör mål i rätt mål mot Rosengård, kommer deras tränare att få sparken.

 Summan av kardemumman, vi vann ju faktiskt matchen med 1-0 i och med att Rosengårds mål inte skulle börja räknas förrän vid tvåsiffrigt. Så tills nästa års möte (vi räknar med att hösttraditionen håller i sig) ska vi testa en 6-backlinje istället för 5-backslinje och hoppas på ännu bättre resultat.

Slipade på detaljer
Vår grymma säsong tror vi bland annat kan ha grundat sig i att vi hade ett träningsläger på Cypern. Där fick vi i en hel vecka lära känna varandra ännu mer, slipa på detaljer och taktik, träna på gräs i tidigt skede och njuta av värme (ett par dagar i alla fall). Dessutom får vi inte glömma att det var här vi fick höra världens bästa låt för första gången, “AIF är vårat lag”, och vi vill därför göra en shout out till Elias Holgersson som sjunger denna så fint.

Denna vecka gav oss minnen för livet

Vi körde också en skattjakt som innehöll bland annat att servera tränarna frukost på sängen, slicka på en svettig fotbollsstrumpa, att gå efter Steken och plocka upp alla koner han satte upp och sno hans kalsonger. Kan detta ha varit starten på den interna “fighten” mellan öst och väst tro? En av eftermiddagarna bjöd tränarna på show vilket gjorde succé. Denna vecka gav oss minnen för livet och för att sätta grunden inför Elitettan nästa säsong så tror vi det kan vara viktigt med ett liknande läger igen.

Mycket resurser inför Elitettan
Dock kommer det krävas mycket resurser inför Elitettan nästa år och ett träningsläger kommer inte att rymmas inom budgeten. Vi hoppas på att kunna åka ändå och i vår grupp ‘’Aiforia’’ på facebook har vi skrivit lite om hur det förhoppningsvis kan bli möjligt. In och läs där om du vill ha möjligheten att kunna bidra till att uppfylla våra förhoppningar. 

Tack vare våra framgångar så fick vi möjligheten att blogga här på P4 Blekinge vilket har varit superkul

Tack vare våra framgångar så fick vi möjligheten att blogga här på P4 Blekinge vilket har varit superkul och vi hoppas att vi ökat intresset för damfotbollen. Nu går vi på uppehåll och vi får se om/när vi hörs igen! Ni får ha det bra och vi vill tacka er alla som har läst och följt oss.

‘’Var rädda om er och prata inte med några okända’’

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista