kommunpolisen carolina gyberg
Kommunpolis Carolina Gyberg. Foto: Lena König/Sveriges Radio.

Så jobbar polisen i Ronneby mot oroligheterna

3:58 min

Efter flera storbråk i stan har polisen i Ronneby gjort krafttag för att stävja oroligheterna. Och det har gett resultat.

Slagsmålet på torget i Ronneby för tre veckor sen blev startskottet för en större insats som polisen i Ronneby satsat på den senaste tiden.

– Det handlar om ett antal bråk på olika platser i stan mellan rivaliserande gäng som ska vedergälla varandra, berättar kommunpolisen Carolina Gyberg.

Uniformerade och civila
Den senaste tiden har polisen därför ökat sin närvaro. Både uniformerade och civila poliser har stått för insatserna och de samarbetar även med trafikpolisen och kommunen.

– Trafikpoliserna har till exempel ökat sina fordonskontroller, berättar Carolina Gyberg.  

Gett resultat
Och insatserna har gett resultat. Flera personer misstänks nu för bland annat narkotikabrott och olovliga körning.

Tillsammans med gränspolisen har Ronnebypolisen också omhändertagit efterlysta personer och lämnat över dem till Migrationsverket.

Vad kostar detta? 

– Vi har inte fått extra resurser utan använder de vi har. Däremot har vi en något bättre situation resursmässigt i vårt lokalpolisområde, vilket gör de här insatserna möjliga.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista