En porträttbild på Lisette Pagler tagen utomhus.
Lisette Pagler. Foto: Claudio Bresciani / TT

Lisette Pagler ifrågasätter tvåsamheten i ny föreställning

"Som nomader delade vi på såväl barnuppfostran som partners"
2:53 min

Leva i par eller öppet förhållande? Det är en av frågorna i den nya dansföreställning som Karlskronabördiga Lisette Pagler är med i.

I helgen hade artisten Lisette Pagler från Nättraby premiär på dansteatern "Because I´m worth it" i Stockholm och nu väntar ett 30-tal föreställningar.

Parnormens tid över?
Det handlar om att leva i par eller i öppna förhållanden och i föreställningen ställer man sig frågan om parnormens tid är över?

Artisten och skådespelaren berättar att föreställningen sätter igång många tankar inom henne själv. 

– Vi fick själva mycket tid avsatt inför detta att djupdyka i människans drifter och ställa oss frågor som "är vi avsedda för tvåsamhet?" Det finns forskare som menar att vi inte är det, berättar hon. 

Varför inte? 

– Enligt de här forskarna för att vi länge levde i storhushåll, där vi delade på såväl barnuppfostran som partners. 

Igenkänning för publiken
Att skildra det här ämnet i form av dans låter svårt. Men Lisette Pagler tror att publiken kommer att känna igen sig en hel del. 

– Vi är sex personer på scen som allihop gestaltar ett par. Det visar personernas komplexitet och att man kanske säger saker som man inte menar eller tvärtom, berättar hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".