bo löfgren revisor Karlskrona kommun
Bo Löfgren (L) är revisor Karlskrona kommun. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio

Revisorn om inkomstersättningen: Jätteallvarligt

1:17 min

Det var när revisorerna granskade lönekaoset i Karlskrona kommun som det även framkom att politiker fått ersättning för en hel dag - även om mötet varit kortare.

Karlskrona kommun betalade ut felaktiga löner till anställda under flera år. Och det var när revisorerna granskade lönekaoset som de även såg att politiker fått ersättning för en hel dags förlorad arbetsinkomst, trots att det politiska mötet varit kortare.

Något som vi idag berättat att fritidspolitikern Elina Gustafsson (S) fått.   

Undantagsfall
Fast kommunrevisorn Bo Löfgren tror att Elina Gustafsson är ett undantagsfall - och att inte fler politiker fått liknande utbetalningar.

– Det verkar vara ett undantag, men jag tycker det är jätteallvarligt. Man ska kunna lita på att de ersättningar som betalas ut följer bestämmelserna säger  Bo Löfgren (L) som är kommunrevisor i Karlskrona. 

Vems är felet? 

– Det finns en internkontroll som politikerna är ansvariga för. Detta borde ha upptäckts i den, men man har varit släpphänt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista