En bild på högsta domstolen.
Nils Fagrenius menar att målet har god chans att få prövningstillstånd. Foto: Sofia Tanaka / TT

Idrottsprofilen överklagar hovrättens dom

2:02 min

Idrottsprofilen överklagar hovrättens dom. 41-åringen dömdes tidigare i år till sex års fängelse för flera grova övergrepp mot tolv ungdomar.

Mannen dömdes först i tingsrätten till sex års fängelse, en dom som överklagades av både försvaret och åklagarsidan. Hovrätten gick på tingsrättens linje och höjde dessutom skadeståndet, och nu överklagar idrottsprofilen domen till Högsta domstolen. 

– Det var inget särskilt svårt beslut att fatta. Vi har svårt att se att min klient skulle kunna bli mycket strängare dömd, säger mannens försvarsadvokat Nils Fagrenius. 

Han menar även att det finns flera frågor som är obesvarade i hovrättens dom, och att dessa skulle kunna vara av principiellt intresse för Högsta domstolen. 

– Vi ska ha klart för oss att Högsta domstolen bara tar upp ett litet antal fall från hela landet per år, men jag menar att det här målet ändå har en ovanligt god chans att tas upp.

Åklagarkammaren meddelar samtidigt att man inte kommer överklaga hovrättens dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista