Nicklas Grundsten.
Nicklas Grundsten. Foto: Torbjörn Sunesson.

HIF Karlskrona förlorade mot Redbergslid

1:45 min

HIF Karlskrona har nästan en tredjedel så många poäng som Redbergslid hittills. Det märktes också i söndagens match.

I halvtid skiljde det sex mål till Redbergslids fördel och i början av andra halvlek drog Göteborgslaget ifrån till elva måls ledning. 

– Nu det dags för ett målvaktsbyte, sa handbollsexperten Rolf Hertzberg.

Markus Mattsson fick ändå spela vidare i målet och efter att Karlskrona ställde om till ett mer offensivt spel fick ändå målvakten godkänt.

– Ja, han avslutar ändå andra halvlek godkänt säger Rolf Hertzberg direkt efter matchen.

Mot slutet av matchen krympte avståndet igen och med tre minuter kvar stod det 28-33.

– De var ändå aldrig riktigt nära, men RIK lät ju Karlskrona snygga till siffrorna. Komfortabel seger för Redbergslid, säger Rolf Hertzberg.

Matchen slutade 29-34 och Ian Martin i Karlskrona börjar se ett mönster den här säsongen.

– Vi har för stora svackor helt enkelt. Vi hängde med bra i 20 minuter, sen kommer det 5 mål och vi har otur med skotten. Sen börjar andra halvlek med en stor svacka, säger Ian Martin.

Trots förlusten kan man ändå se den här matchen som något av Ian Martins genombrott i HIF Karlskrona med sex mål och mycket speltid.

– Det är alltid roligt att få förtroende, och får man det ska man så klart göra sitt bästa och kämpa för varje boll. Så det känns helt ok idag, säger Ian Martin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista