En blond kvinna, Kerstin Dejemyr, sitter i en soffa.
Författaren och polisen Kerstin Dejemyr. Foto: Lena König/Sveriges Radio

Polisen från Ramdala som föreläser om författarskap

1:32 min

Stockholmspolisen Kerstin Dejemyr från Ramdala blev författare. Nu föreläser hon i hemorten om hur man skriver böcker.

Kerstin Dejemyr har skrivit boken "I lagens famn" - en skönlitterär bok om livet som polis men framför allt om våld i nära relationer.

Det fanns en författardröm på min bucket list.

– Det fanns en författardröm på min bucket list. Och efter 25 år som polis så kändes det naturligt att skriva en kriminalroman.

Bor i Stockholm
Kerstin bor i Stockholm och jobbar som polis. Under fredagskvällen är hon på Askunge gård i Karlskrona kommun och föreläser om sin bok men också om mod och val.

Boken handlar om Lene som blir förförd av den redan gifta polischefen Anders och inleder en relation. För sent inser hon vem han verkligen är.

Växte till något annat
– När jag påbörjade mitt skrivande så hade jag så mycket möten och händelser som jag vävde i hop och det blev en bok som inte alls kom att handla om det jag hade tänkt mig.

Kerstin kommer från början från Blekinge, närmare bestämt Ramdala öster om Karlskrona. Under många år har hon jobbat i Stockholm med att utreda just våld i nära relationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista