Mjällbys supporterklubb Sillastrybarna, här utan maskeradkläder. Foto:Patric Söderström/TT.
Det är nervöst för Mjällbys supporterklubb Sillastrybarna just nu. Foto: Patric Söderström/TT.

Nervös stämning i bussen inför Mjällbymatchen

"Den viktigaste matchen på länge"
1:23 min

Klockan ett är det avspark i den andra kvalmatchen mellan Mjällby och Örgryte. Matchen spelas i Göteborg och Mjällby har med sig en 2-1-ledning från den första matchen på Strandvallen i onsdags.

Och det var nervösa supportrar som lämnade Listerlandet tidigt i morse. Douglas Nordenbeldt och David Berggren är med i supporterföreningen Sillastrybarnas styrelse.

– Det är känslor åt alla håll och kanter. Man har inte koll på någonting just nu, säger Douglas.

– Det är spänt och man är väldigt nervös. Det är den viktigaste matchen på länge, säger David. 

Vad gör man på resan upp?

– Jag vet inte om jag ska berätta allt. Men det är mycket snack, musik och härlig stämning. Och blir det en och annan bira också, säger David. 

Det är en plats i landets nästa högsta fotbollsserie som står på spel. Douglas Nordenbeldt och David Berggren räknar med att 250 personer kommer att finnas på plats i Göteborg för att stötta Mjällby som tack vare segern på Strandvallen i onsdags kniper platsen i superettan både om man vinner mot Örgryte och om matchen slutar oavgjort.

Och både Douglas och David tror att det tillslut blir Mjällby som tar platsen i superettan. Mjällby har kvalspelat flera gånger de senaste åren och det finns åtminstone ett positivt minne att luta sig mot.

– Mitt bästa kvalminne är från hemmamatchen mot Husqvarna när Marcus Ekenberg gjorde fem mål på en halvlek och Ola Wendel räddade en straff, säger Douglas.

Hur slutar matchen mot Örgryte?

– 1-1 och Mjällby spelar i superettan nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".