En porträttbild på Oskar Sternulf framför en pride-affish.
Foto: Max Alfiero/Sveriges Radio.

Oskar Sternulf gör teater om incest

2:30 min

Om några veckor är det premiär för Oskar Sternulfs nyskrivna pjäs, om ett tabubelagt ämne - nämligen incest.

Den fjärde december är det urpremiär för Oskar Sternulfs nyskrivna pjäs "Imse vimse spindel" i Sparresalen i Karlskrona.

Hjälp av förening
Skådespelaren som kommer från samma stad, men bor nu i Stockholm, berättar att han jobbat fram föreställningen tillsammans med föreningen Rise, ett stödcenter för människor som utsatts för incest. 

– Jag har tack och lov aldrig blivit utsatt för något liknande själv, så därför är det viktigt för mig att ta hjälp av andra människors kunskap kring det, säger han. 

Mamma och son
Pjäsen kretsar kring pojken Jens och hans mamma Anita. De har inte haft kontakt på många år, men en kväll sitter Jens plötsligt vid sin mammas köksbord. Varför är han där? Ska de äntligen göra upp med det förflutna? 

– Det är de frågor man ställer sig i början och får svar på under pjäsens gång. Jag kan säga så mycket som att det inte är Jens mamma som förgripit sig på honom, berättar Oskar Sternulf.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista