"Vår tid är nu"
Hedda Rehnberg, Adam Lundgren, Mattias Nordkvist, Hedda Stiernstedt och Suzanne Reuter. Foto: Johan Paulin/SVT

"Vår tid är nu" blev succé - Ronnebys Kvensler skriver nu på säsong tre

2:24 min

Tv-serien "Vår tid är nu" är det mest sedda tv-programmet i Sverige just nu med sina drygt 1,7 miljoner tittare.

I kväll sänds avsnitt åtta av tio av den första säsongen av serien som handlar om familjen Löwander som driver en restaurang efter krigsslutet 1945. Det är ett program som har väldigt fina tittarsiffror.

– Det är fantastiskt. SVT hade höga förväntningar men vi har slagit dem. Vi började på 1,5 miljoner och har ökat och det händer nästan aldrig under en säsong. På en sådan här serie hoppas man på 1,3 miljoner tittare så det har vi slagit med råge, säger Ulf Kvensler från Ronneby som är huvudförfattare till manuset.

SVT hade höga förväntningar, men vi har slagit dem

Höll på att lägga mig i
Det är första gången sedan Ulf Kvensler jobbade med Solsidan som han hör att det snackas väldigt friskt om tv-serien här och var.

– Jag var väldigt sugen att lägga mig i en gång på tunnelbanan när två gubbar satt och diskuterade alkoholreglerna på 40-talet. Då var jag väldigt nära att sträcka mig fram och säga "ursäkta, jag är faktiskt huvudförfattare på serien och det stämmer inte det ni säger, det var faktiskt 15 cl man fick dricka". Men det gjorde jag inte, säger Ulf Kvensler med glimten i ögat.

Man förstår att det är väldigt många som tittar

Skriver på säsong tre
Säsong två kommer att sändas nästa höst och Ulf Kvensler håller på att skriva på säsong tre redan.

– Vi har inte fått klartecken från SVT än men hoppas på ett positivt besked de kommande veckorna, säger Ulf Kvensler.

Vår tid är nu handlar om  kärlek, glädje, konflikter och sorg i en blandning. Bland annat om kärlek över klassgränserna mellan Nina och Calle som visar sig inte vara så lätt.

I rollerna syns bland andra Suzanne Reuter och Peter Dalle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista