Hanna Blomkvist, Lovisa Wahlfried Wikingsson och Ellen Matsson
Hanna Blomkvist, Lovisa Wahlfried Wikingsson och Ellen Matsson är alla lite förvånade över karlshamns höga placering. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Karlshamn i topp i nykterhetsranking

Folkhälsostrategen "vi har mycket att erbjuda"
3:00 min

När Ungdomens nykterhetsförbund rankar nyktra fritidsaktiviteter för ungdomar hamnar Karlshamn på sjunde plats bland landets kommuner.

Av landets 290 kommuner är det 199 som deltagit i undersökningen och när resultatet nu presenterats så hamnar Karlshamn alltså på en sjundeplats.

Jenny Andersson som är kommunens folkhälsostrateg är inte särskilt förvånad över placeringen.

– Nej faktiskt inte efter som det finns många alternativ här i Karlshamn.

Fritidsgårdarna
Några av sakerna som gör att Karlshamn är i topp, tror både Jenny Andersson och fritidskonsulenten Sara Widesjö är ett starkt föreningsliv och aktiva fritidsgårdar.

Man tar också upp ungdomssatsningen på förra årets Östersjöfestival där unga själva fick påverka vad som skulle erbjudas.

Förvånade
Hanna Blomkvist, Lovisa Wahlfried Wikingsson och Ellen Matsson som alla är 15-år tycker att det finns ganska många nyktra aktiviteter att välja på, men man är samtidigt lite förvånad över Karlshamns höga placering.

– Ja så högt som sjunde trodde jag inte, säger Ellen Matsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".