Kommunalrådet Roger Fredriksson. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Roger Fredriksson är besviken över att polisstationen fortfarande inte har öppnats. Mikael Eriksson/Sveriges Radio. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Ronneby trött på att vänta på poliser

"Jag litar inte längre på beskeden"
1:25 min

Ett år efter löftet om att öppna polisstationen i Ronneby har inget hänt och kommunalrådet Roger Fredriksson (M) har slutat lita på polisledningens besked.

Det var för ungefär ett år sedan som det var återkommande bråk, hot och oroligheter i Ronneby.

Då lovade polisledningen att polisen i Ronneby skulle förstärkas och att polisstationen skulle öppnas.

Jag litar inte på några besked

Förvisso kom fyra nya poliser i somras, men polisstationen är fortfarande stängd och nu har nya oroligheter blossat upp.

– Jag tycker att de svar jag får har blivit mer svävande mot hur det lät i början då man talade om datum när saker skulle hända, säger kommunalrådet Roger Fredriksson, som samtidigt erkänner att han inte längre litar på de besked som numera kommer från polisen.

P4 Blekinge har sökt någon från polisens regionledning men utan framgång.

Magnus Bergman, som är chef för det polisområde där Ronneby ingår, säger att det idag är fler poliser i yttre tjänst i Ronneby än vad det var för ett år sedan, men att det inte går att säga om och när polisstationen kan öppna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".