Fullt med människor i en kyrka. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
Manifestationen i Trefaldighetskyrkan lockade många människor. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Stor uppslutning vid manifestation mot kvinnovåld

0:38 min

I en näst intill fullsatt Trefaldighetskyrka i Karlskrona hölls på lördagen en manifestation för avskaffande av våld mot kvinnor.

Orsaken att det hölls manifestation på lördagen är för att den 25 november är den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Liknande manifestationer har under lördagen hållits runt om i världen. 

Bakom manifestationen i Karlskrona stod kvinnojouren. Och Ulrika Bodin som är verksamhetschef i jouren var väldigt nöjd över att så många kommit för att ge sitt stöd. 

Det känns väldigt härligt att se så många som vill vara här för att uppmärksamma allt arbete som görs för att förebygga våld men också det arbete vi gör för att stötta och skydda brottsoffer. 

Ulrika Bodin tycker att manifestationer är extra viktiga i dessa tider med #metoo och upprop från utsatta kvinnor i bransch efter bransch. 

– Nu riktas fokus mot förövaren och inte mot brottsoffret. Det är jättebra att #metoo-rörelsen har uppmärksammats så i Sverige. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista