På fredagseftermiddagen valde polisen att utöka avspärrningarna kring de sprängda bilen.
Foto: Mikael Eriksson

Mystisk person eftersöks efter sprängning av lyxbil

Polisen söker efter en mystisk person som ska ha setts när den bedrägerimisstänkte 29-åringens Ferrari sprängdes. Bilen sprängdes med mening, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

- Det finns en oidentifierad person som figurerar i utredningen, som har uppehållit sig i området, säger Fredrik Wettergren, utredare vid polisen i Karlskrona till SVT.

Sprängdes i luften
På morgonen den 13 oktober sprängdes lyxbilen i luften utanför bostaden som tillhör en 29-årig företagare som i somras dömdes till flera fall av bedrägerier och nu är misstänkt igen.

Polisen har nu konstaterat att bilen sprängdes med mening. Men just vilken roll den okände personen har haft vet man inte, bara att personen har setts på platsen.

Kan vara oskyldig
Nu letar alltså polisen efter en oidentifierad person som ska ha setts på platsen i samband med sprängningen av Ferrarin.

– Personen är inte misstänkt, utan skulle lika gärna kunna vara ett vittne som inte hörts, men det görs ansträngningar för att hitta personen, säger Fredrik Wettergren till SVT Nyheter Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista